Jouw collega's

Het zijn de mensen die ons bedrijf tot een succes maken. De collega’s kunnen jou dan ook als geen ander vertellen waarom zij met plezier werken bij De Groot Vroomshoop.​​​​​​​

‘De Groot Vroomshoop voelde als een warm bad'

Leroy Olsman, Accountmanager Bergingen
De klik was er meteen van beide kanten tijdens het sollicitatiegesprek voor mijn eindstage in 2015. In mocht direct beginnen en merkte al gauw dat De Groot Vroomshoop voelde als een warm bad. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik niet meer ben weg gegaan!  

'Wie goed doet, goed ontmoet..'

Bart Brink en Johan Boers, Expeditie en Logistiek Bouwsytemen

“Als je werk zoekt in een breed en modern bouwbedrijf, dan ben je bij De Groot Vroomshoop op het juiste adres. Laat je hier het beste van jezelf zien en toon je inzet, dan is er volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.” Aldus Bart Brink en Johan Boers van de afdeling Expeditie en Logistiek Bouwsystemen. “Wie goed doet, goed ontmoet..”

‘Van schutter tot werkvoorbereider’

Rick Pluimers, Werkvoorbereider
Ik zocht al een tijdje naar een baan dat beter aansluit bij mijn opleiding Bouwkunde niveau 4, toen een ‘collega schutter’ binnen de Schietvereniging Rijssen mij op De Groot Vroomhoop wees. Het contact met Alidus Wessels en de rondleiding in Vroomshoop, overtuigden me snel. Ondertussen werk ik alweer 7 jaar voor De Groot Vroomhoop. Op dit moment ben ik werkvoorbereider Houtbouw.   


‘Het Heft in eigen hand genomen!’

Teun, BIM-Modelleur

Nadat ik de opleidingen bouwkunde (Windesheim) en Commercieel- Technische Bedrijfskunde BK5 (Saxion) had afgerond, was ik toe aan een baan waarbij ik ook in de praktijk het verschil kon gaan maken. Tijdens mijn bouwkunde stage raakte ik al besmet met het houtbouwvirus. Het was dan ook niet raar dat ik bij De Groot Vroomshoop uitkwam. Sinds 30 augustus 2021 ben ik hier BIM-Modelleur. 

‘Iets maken wat er nog niet was’

Tom, Stagiair op de bouwplaats én op kantoor

Mijn carrière? Die moet nog beginnen. Ik volg met veel plezier de opleiding middenkader bouw en infra aan het ROC van Twente in Hengelo. Ik zit in mijn derde jaar. Als kind had ik niet echt voor ogen wat ik worden wilde. Totdat ik mijn vader hielp een houten schuur te renoveren. Leuk werk, vooral om van iets ouds weer echt iets moois te maken. Zou daar mijn liefde voor de bouw ontstaan zijn?

‘Van Curaçao naar Nederland voor de bouw!’

Shella, Tekenaar/werkvoorbereider Houtbouw

Van een warm eiland naar een koud en regenachtig land. Wat een verschil! Maar ik had het ervoor over, want ik wilde graag verder groeien in de bouw. Ik verliet mijn familie en vrienden op Curaçao en verhuisde naar Nederland om Bouwkunde te studeren in Enschede op Saxion. In mei 2020 gaf De Groot Vroomshoop mij de kans om met weinig werkervaring in dienst te komen als tekenaar/werkvoorbereider bij de werkmaatschappij Houtbouw. Ik ervaar natuurlijk verschillen tussen Curaçao en Nederland, maar ik voel mij hier thuis en ga elke dag met veel plezier naar mijn werk!

‘Ik wil uitgroeien tot kostendeskundige’

Léon, Calculator BouwsystemenVoor mijn minor van de opleiding HBO Bouwkunde bij Saxion nam ik interviews af bij bouwbedrijven. Zo kwam ik bij Ufkes Apeldoorn, een VolkerWessels-onderneming. Het was een goed gesprek, ook op persoonlijk vlak. Er werd me gevraagd mijn CV op te sturen. Deze is doorgezet naar De Groot Vroomshoop (ook VolkerWessels) en een telefoontje later mocht ik solliciteren. Sinds september 2020 ben ik calculator bij de werkmaatschappij Bouwsystemen. Ik zorg voor de kostencalculaties van raming tot en met werkbegroting vanaf de tenderfase tot aan de overdracht aan de uitvoering. Daarbij bereken ik alle benodigde hoeveelheden materialen en werkuren.

‘Hoe passen wij in jouw leven?’

Bianca, HRM
Eén van mijn taken is het promoten van De Groot Vroomshoop als fijn bedrijf om voor te werken met het oog op werving van nieuwe collega’s. We staan voor mooie uitdagingen met elkaar. Het zijn de mensen die ervoor zorgen dat we deze met succes waarmaken. Talent en goede vakmensen hebben we altijd nodig, maar de arbeidsmarkt is krap.

'Een tevreden opdrachtgever is de kroon op het werk'

Eindhard, Projectleider Bouwsystemen

Sinds 2014 werk ik bij De Groot Vroomshoop. De bouwsector had te maken met de naweeën van de financiële crisis. Via een detacheringsbureau kwam ik in contact. De afdeling Bouwsystemen zocht een projectleider voor een zogenaamd UAV-gc project. Dat is een project waarin verschillende bouwactiviteiten gecombineerd worden en integraal zijn aanbesteed. Krijg je zo’n werk gegund, dan gebeurt dat in een geïntegreerde contractvorm. De werkwijze sprak me aan, maar veel praktijkervaring hiermee had ik niet. Ik sprong in het diepe en ben meteen goed opgenomen in de organisatie. Collega’s staan voor elkaar klaar!

‘Krijg je de kans? Ga er dan voor’

Linda, Marketing medewerker én Binnendienstmedewerker Houtbouw
Marketing, ik ben er enkele jaren terug ingerold bij De Groot Vroomshoop. Ik vind het een uitdagend vakgebied. Er is veel in te doen én nog te leren. Het is een vak apart en belangrijk voor de doorontwikkeling van ons mooie bedrijf. Dat wordt ook steeds meer ingezien door collega’s en samenwerkingspartners.

‘Energie van Hout’

Adam, Projectleider
Ik ben projectleider bij onze werkmaatschappij Bouwsystemen. Daar werken we aan tijdelijke en permanente huisvesting voor bijvoorbeeld het onderwijs, bedrijfsleven en woningcorporaties. We ontwikkelden zelfs eigen bouwsystemen. Aan het begin van mijn carrière wist ik al dat ik aan de slag wilde met innovatie en nieuwe wegen wilde verkennen. Toen kon ik nog niet voorspellen dat ik die ambitie juist met hout als basis waar zou kunnen maken.

‘Loslaten en vernieuwen’

Marcel, Hoofd projectrealisatie
In september 2017 stroomde ik vanuit de functie van projectleider door naar hoofd projectrealisatie. Ik ben verantwoordelijk voor alle projecten die vanuit de commercie van onze werkmaatschappij Bouwsystemen naar de uitvoering komen.

‘Op afstand de leukste werkgever’

Gerreke, Tekenaar/werkvoorbereider

Vorig jaar besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ik solliciteerde en werd bij vijf werkgevers uitgenodigd voor een gesprek. Ondanks de grotere reisafstand past De Groot Vroomshoop het best bij mij. Benieuwd waarom?

‘Van print naar digitaal’

Bastiaan, Facilitair medewerker
Begin 2018 startte ik bij De Groot Vroomshoop als facilitair medewerker. Ik ondersteun daarmee de hele groep, waaronder ook de 3 werkmaatschappijen vallen.  In het begin was het wel wennen, want je moet je weg vinden en dan ook nog zo’n 250 collega’s leren kennen! Maar ik voelde me al snel op m’n plek. De mensen gaan hier op een informele wijze met elkaar om en er heerst een positieve sfeer binnen het bedrijf.

‘De hardwerkende vakvrouw’

Anna, Productiemedewerker
Ik kom uit Polen en woon alweer 2 jaar in Nederland, daarvan werk ik bijna een jaar bij De Groot Vroomshoop. Via een uitzendbureau ben ik geplaatst bij de werkmaatschappij Houtbouw. Eerst in de grote productiehal van daken en gevels in Vroomshoop. Nu tijdelijk in Rijssen in verband met de sloop van de hal die plaatsmaakt voor een indrukwekkende nieuwe bedrijfshal voor de houtopslag, zagerij en productie van houten bergingen. Het is een flinke inspanning geweest om een groot deel van de productie van daken en gevels te verhuizen naar de tijdelijke bedrijfsruimte.

‘Nooit te oud om te leren’

Rob, Meewerkend leidinggevende productie daken en gevels Rijssen
Ik moest wel een drempel over. Een flinke hobbel nemen om weer te gaan studeren. In de avonduren, naast een fulltime baan en een druk gezinsleven. Maar met support van collega’s, de werkgever, het thuisfront en een portie doorzettingsvermogen, heb ik de opleiding tot meewerkend leidinggevende niveau 4 gehaald!

‘Van timmeren naar leidinggeven’

Hendrik-Jan, Meewerkend leidinggevende daken en gevels
4 jaar geleden alweer stapte ik binnen bij De Groot Vroomshoop. De eerste periode als uitzendkracht. Vanwege de bouwcrisis was het toen lastig om aan werk te komen. Al snel was ik er op mijn gemak, voelde ik me echt collega en genoot ik van het vakmanschap. Dat heb ik daarvoor wel eens anders meegemaakt. Collega’s gaan goed met elkaar om en er is ruimte voor een lolletje. Wat mij nog steeds opvalt, is hoe trots medewerkers zijn op het bedrijf en hoe loyaal zij zijn aan de werkgever. Inmiddels ben ik zelf besmet met dit positieve virus.

‘Binden en boeien van collega's’

Michiel, Adjunct-directeur
En dan ben je ‘Beste Werkgever’ 2018/2019. Super gaaf natuurlijk en we zijn er nog allemaal trots op bij De Groot Vroomshoop, maar hoe nu verder? Ik heb uit de topsport geleerd dat de top bereiken moeilijk is, maar aan de top blijven nog veel moeilijker! Dus stilzitten is geen optie, we moeten blijven trainen.

‘De Groot Vroomshoop voelde als een warm bad'

Leroy Olsman, Accountmanager Bergingen
De klik was er meteen van beide kanten tijdens het sollicitatiegesprek voor mijn eindstage in 2015. In mocht direct beginnen en merkte al gauw dat De Groot Vroomshoop voelde als een warm bad. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik niet meer ben weg gegaan!  

Contact
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij De Groot Vroomshoop?
Neem dan contact op met Jill ter Grote.

 
​​​​​Jill Ter Grote
06 - 82 17 27 08
werken@degrootvroomshoop.nl
Foto van Jill ter Grote, de recruiter van De Groot Vroomshoop