De hardwerkende vakvrouw

Anna, Productiemedewerker

De Groot Vroomshoop

Anna, Productiemedewerker
Ik kom uit Polen en woon alweer 2 jaar in Nederland, daarvan werk ik bijna een jaar bij De Groot Vroomshoop. Via een uitzendbureau ben ik geplaatst bij de werkmaatschappij Houtbouw. Eerst in de grote productiehal van daken en gevels in Vroomshoop. Nu tijdelijk in Rijssen in verband met de sloop van de hal die plaatsmaakt voor een indrukwekkende nieuwe bedrijfshal voor de houtopslag, zagerij en productie van houten bergingen. Het is een flinke inspanning geweest om een groot deel van de productie van daken en gevels te verhuizen naar de tijdelijke bedrijfsruimte.

Veel plezier
Ik stond wel open voor verandering, net als de rest van de groep Poolse collega’s. Tot aan de zomer in 2020 werken wij met plezier in Rijssen. Ik pak de prefab houten elementen in voordat deze op transport naar de bouwlocatie gaan. Geen zwaar werk. Ik ben de enige vrouw in de productiehal, maar vind dat geen enkel probleem en juist gezellig. Ik wil ook vooral niet anders behandeld worden, omdat ik toevallig een vrouw ben. De mensen hier zijn heel aardig, sociaal en behulpzaam, de werksfeer is erg goed.

Vakmanschap
Of ik dit werk altijd wil blijven doen? Het bevalt me nu nog goed, maar ik wil wel groeien. Het echte vakmanschap spreekt me aan. Ik zou graag willen leren timmeren. Wie weet is dat in de toekomst een mogelijkheid. De taal is op dit moment nog wel een beetje een probleem. Ik spreek een klein beetje Engels. Mijn intercedent bij het uitzendbureau is ook een Pool. Hij adviseert ons Nederlands te leren en doet zijn best dit voor ons -de Poolse collega’s die bij De Groot Vroomshoop werken- te organiseren. Daar kijk ik naar uit.

Fijn in Nederland
Ik wil graag in Nederland blijven werken en beter met mijn Nederlandse collega’s communiceren. Mijn man werkte ook een tijdje bij De Groot Vroomshoop, inmiddels maakte hij de overstap naar een bedrijf in Almelo. We hebben het hier naar onze zin. Natuurlijk missen we onze families. Onze ouders zijn er al aan gewend dat hun kinderen in het buitenland aan de slag gaan. Mijn broer werkt ook al een tijd in Nederland. In de vakanties zoeken we ze op. Na werktijd relax ik een beetje en zorg ik voor een opgeruimd en gezellig huis.

Samenwerken met Anna?
Wat de collega’s van me vinden? Dat kun je ze het beste zelf vragen. Harmen en Rob, de voormannen in Rijssen, wat vinden jullie van de samenwerking met Anna? “Wij zien dat ze hier erg op haar plek is. Ze pakt alles aan en is het liefst de hele dag druk aan het werk. Als er nieuwe Poolse collega’s komen, neemt Anna ze onder haar hoede. Ze stuurt ze aan en legt ze uit wat de bedoeling is. Wij hopen op een langdurige samenwerking!”

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!