Binden en boeien van collega's

Michiel - Adjunct-directeur

De Groot Vroomshoop

Michiel, Adjunct-directeur


En dan ben je ‘Beste Werkgever’ 2018/2019. Super gaaf natuurlijk en we zijn er nog allemaal trots op bij De Groot Vroomshoop, maar hoe nu verder? Ik heb uit de topsport geleerd dat de top bereiken moeilijk is, maar aan de top blijven nog veel moeilijker! Dus stilzitten is geen optie, we moeten blijven trainen.

Deze week heb ik samen met een aantal leidinggevenden van De Groot Vroomshoop een erg interessante training gehad van Harold Schenk van de Jong &Laan. Binden en boeien van je collega’s. Was wel een eyeopener zeg! Dacht dat ik wel een soort van voorbeeld-leidinggevende was. Zo’n workshop zet je weer even met beide benen op de grond. Het kan en moet allemaal beter.

Blijf als leidinggevende authentiek. Daar herkende ik me zeker in. Echter, in de spiegel die ons werd voorgehouden, zag ik mezelf helemaal niet meer terug als de bindende en boeiende werkgever. Sterker nog, ik zag iemand die maar matig attent is en zich te weinig verdiept in mensen en daardoor nogal eens de verkeerde snaar raakt bij collega’s. Moet eerlijk zeggen dat ik daar thuis al wel eens commentaar op heb gehad…

Erg zinvol om eens stil te staan bij de verschillende rollen en karaktereigenschappen van de mensen in je team. Gelukkig zijn we allemaal verschillend en hebben we allemaal onze eigen sterke punten. Precies de reden waarom je elkaar in een team zo mooi kunt aanvullen en versterken. Maar staan we daar wel eens bij stil? Ik te weinig is me duidelijk geworden.

De belangrijkste tip voor een leidinggevende is om je vaker kwetsbaar op te stellen als je de oplossingen op vraagstukken ook eens even niet weet. Goede leiders kunnen dat en creëren juist hierdoor de verbinding met collega’s en daardoor ook meer respect.

Nou, met het kwetsbaar opstellen ben ik vandaag begonnen…

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!