img1

‘Van timmeren naar leidinggeven’

Hendrik-Jan, meewerkend leidinggevende daken en gevels
4 jaar geleden alweer stapte ik binnen bij De Groot Vroomshoop. De eerste periode als uitzendkracht. Vanwege de bouwcrisis was het toen lastig om aan werk te komen. Al snel was ik er op mijn gemak, voelde ik me echt collega en genoot ik van het vakmanschap. Dat heb ik daarvoor wel eens anders meegemaakt. Collega’s gaan goed met elkaar om en er is ruimte voor een lolletje. Wat mij nog steeds opvalt, is hoe trots medewerkers zijn op het bedrijf en hoe loyaal zij zijn aan de werkgever. Inmiddels ben ik zelf besmet met dit positieve virus.

In 2017 was er een vacature voor meewerkend voorman op de afdeling daken en gevels van De Groot Vroomshoop Houtbouw. Daar werkte ik als timmerman. Dat leek mij een geweldige uitdaging. Ik trok de stoute schoenen aan, solliciteerde en kreeg die baan! Van uitzendkracht naar vast contract, van timmerman naar meewerkend leidinggevende. Hoe blij denk je dat ik was?
​​​​​​​

Leidinggeven is natuurlijk iets anders dan timmeren. Eis die gesteld werd, was dat ik de opleiding meewerkend leidinggevende niveau 4 zou halen. Best pittig. Moest ik weer de schoolbanken in? Om vast te stellen hoe ver ik al gekomen was met leren in de praktijk, doorliep ik een Erkenning Verworven Competenties (EVC)-traject. Bleek dat het voor mij een kleine stap was om niveau 3 af te ronden. In september dit jaar kon ik beginnen met niveau 4. Daar ga ik voor slagen! Mijn leven bij De Groot Vroomshoop is druk. Dagelijks op de werkvloer moet je veel schakelen. Samen met collega’s maken we de organisatie steeds een beetje beter. Dat vind ik het mooist aan m’n werk. Ik pleit er ook voor medewerkers echt te betrekken bij veranderingen en vernieuwingen in bedrijfsprocessen. Dat kun je als leidinggevende niet alleen. De medewerkers staan midden in het arbeidsproces en hebben vaak goede ideeën over hoe het slimmer of efficiënter kan. Fantastisch dat ik de kans heb gekregen hier en bijdraag aan vooruitgang! 

Contact
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij De Groot Vroomshoop?
Neem dan contact op met Jill ter Grote.

 
​​​​​Jill Ter Grote
06 - 82 17 27 08
werken@degrootvroomshoop.nl
Foto van Jill ter Grote, de recruiter van De Groot Vroomshoop