Van schutter tot werkvoorbereider

Rick Pluimers, Werkvoorbereider

De Groot Vroomshoop

Rick Pluimers - Werkvoorbereider
Ik zocht al een tijdje naar een baan dat beter aansluit bij mijn opleiding Bouwkunde niveau 4, toen een ‘collega schutter’ binnen de Schietvereniging Rijssen mij op De Groot Vroomhoop wees. Het contact met Alidus Wessels en de rondleiding in Vroomshoop, overtuigden me snel. Ondertussen werk ik alweer 7 jaar voor De Groot Vroomhoop. Op dit moment ben ik werkvoorbereider Houtbouw.   
 
Als werkvoorbereider voor het onderdeel Houtbouw zorg ik dat binnen de zagerij alles zo goed mogelijk loopt. Denk hierbij aan planning bijhouden en zo nodig bijsturen. Daar hoort het contact met tekenaars en andere werkvoorbereiders bij. Ook aan de innovatie binnen De Groot Vroomshoop werk ik mee. We hebben bijvoorbeeld onze hele werkvloer papiervrij gemaakt door de productiebanen te voorzien van tablets en beeldschermen. 
 
Geen dag hetzelfde 
Elke werkdag begint voor mij om 7:15 uur ’s morgens. Na een kop koffie, maak ik de planning voor de dag definitief. Hierin zet ik de werkorders voor de verschillende machines binnen ons machinepark. Ook de personeelsplanning wordt gedaan. Als er zieken zijn, moet er geschoven worden om alle plekken zo goed mogelijk bezet te krijgen. De rest van de dag maak ik werkorders en helpen we de productie als er vragen en/of manco’s zijn. Af en toe hebben te maken met bijvoorbeeld storingen op systemen van de zagen of op de beeldschermen en tablets. Eigenlijk is er nooit een dag hetzelfde. Precies dat maakt mijn baan zo leuk.  
 
Blijven ontwikkelen 
Ik wil me blijven ontwikkelen en doorgroeien binnen de organisatie, maar ook op persoonlijk niveau. Uiteindelijk wil ik directeur worden, zeg ik wel eens gekscherend. Hoeft niet morgen al. Maar ik bedoel er mee dat ik altijd een uitdaging wil houden. Dat is een must in mijn werk. Het is fijn dat De Groot Vroomshoop me die kans geeft. Ik ben erg trots op de hoeveelheid verantwoordelijkheid ik nu al mag dragen.  
 
Als ik niet werk, vis ik! (als ik geen luiers verschoon) 
Ik ben verwoed karpervisser. En zelfs bestuurslid van de Karpergroep binnen Hengelsportvereniging De Rietvoorn. Ook ben ik hengelsportcontroleur bij de Federatie Oost Nederland. Normaal zit ik elk weekend minimaal één nacht aan het viswater. Heerlijk ontspannend vind ik dat, lekker je hoofd leegmaken aan de waterkant. Maar dat staat nu op even op een lager pitje. Op 4 februari ben ik vader geworden van een zoon Dex en daar gaat nu een groot deel van mijn vrije tijd in zitten. Dat heb ik er natuurlijk graag voor over.  

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!