Ik krijg veel ruimte en vrijheid om mijn rol als bedrijfsleider in te vullen

Jogchem, bedrijfsleider Gevels en Daken Houtbouw BV

De Groot Vroomshoop

Ik krijg veel ruimte en vrijheid om mijn rol als bedrijfsleider in te vullen

Jogchem, bedrijfsleider Gevels en Daken Houtbouw BV

De Groot Vroomshoop

Jogchem, bedrijfsleider Gevels en Daken Houtbouw BV
 

Sinds november ben ik in dienst bij De Groot Vroomshoop. Ik ben hier terechtgekomen via Ferdy van Oostveen, voormalig bedrijfsleider Gevels en Daken. Niet zo lang geleden werkte ik nog als projectmanager bij Dura Vermeer, een ontwikkelende bouwer. Ik was me al aan het beraden of ik als projectmanager verder wilde. Toen Ferdy belde en we onze eerste afspraak hadden, was de keuze snel gemaakt.

Werkzaamheden en uitdagingen
Als bedrijfsleider ben ik verantwoordelijk voor een deel van het bedrijf, de afdeling Gevels en Daken van Houtbouw BV. Ik werk samen met fantastische collega’s die op hun beurt weer leiding geven aan eigen afdelingen. Ik neem verantwoording voor processen die zich binnen de afdeling afspelen. Als deze geoptimaliseerd zijn en iedereen gefaciliteerd is om de werkzaamheden perfect uit te voeren, krijg je het beste resultaat. Hoe je de functie invult, verschilt per bedrijf en persoon. 

“Hoe je de functie invult, verschilt per bedrijf en ook per persoon”
De belangrijkste uitdaging voor een productiebedrijf is een goed product te leveren, op tijd. Zodat we eraan verdienen. Planning is dus een belangrijk onderdeel waarop je stuurt. Automatisering ook. Zo krijg je met minder mensen meer werk voor elkaar, met minder faalkansen. Het belangrijkste is het proces zó in te richten dat we dat steeds een beetje beter doen. Naast processen en planning ben ik ook verantwoordelijk voor kwaliteitsborging en -bewaking. En ik onderhoud contacten met klanten in de uitvoeringsfase.

Leren timmeren in Australië
Het is niet zo dat ik altijd al bedrijfsleider wilde worden. Ik ben er via een aantal stappen ingegroeid. Ooit begon ik als timmerman in Australië. Daar heb ik veel geleerd. Mijn liefde voor werken met hout heb ik al vanaf mijn jeugd. Toen ik terugkwam in Nederland, werkte ik een tijdje voor mezelf. Daarna begon ik als projectcoördinator bij een timmerfabriek. Op een gegeven moment kreeg ik de mogelijkheid die over te nemen. Daar leerde ik leiding te geven aan een bedrijf.

Ruimte en vrijheid voor eigen invulling
Ik begon in mijn huidige functie vooral met kennismaken. Een aantal mensen sprak ik persoonlijk. Zo krijg je een beter beeld van hoe alles geregeld is bij De Groot Vroomshoop. De inwerktijd was kort. Ik kreeg daarna veel ruimte en vrijheid om invulling te geven aan mijn rol als bedrijfsleider. Dat heb ik als heel prettig ervaren!

Mijn werkdag begint nu met het opstarten van mijn laptop. Tegelijkertijd drink ik alvast een bak koffie. Daarna volgt het lezen van de mail. Als er gedurende de dag nog wat binnenkomt, en ik kan het binnen 3 minuten afhandelen, pak ik dat ook meteen bij de kop.

Verder heb ik een aantal terugkomende overleggen, maar we hebben gelukkig geen overlegcultuur.  Zo houd ik tijd over om een dag in de week langs diverse bouwen te gaan. Ik onderhoud dan bijvoorbeeld contact met uitvoerders van onze klanten. Om uit te zoeken hoe we ze beter kunnen bedienen.

Ontwikkelingen binnen het vakgebied
Ik zie veel ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zeker nu er meer woningen in hout gebouwd worden. Woningen worden meer en meer gezien en gebouwd als een (seriematig) product. Denk bijvoorbeeld  aan de MorgenWonen en PlusWonen woningen van Volkerwessels en de Fijn Wonen woningen van Van Wijnen waar wij de prefab daken voor produceren en leveren. En ook onze eigen houtmodulebouw concepten, zoals de houten woningen en schoolgebouwen.

Een ontwikkeling die verder impact heeft op ons proces, is de eventuele invoering van de Wet kwaliteitsborging. Bij de oplevering van een bouwwerk moet de aannemer dan aantonen dat aan de regelgeving is voldaan, voordat hij de definitieve bouwvergunning krijgt. Die verantwoordelijkheid wordt bij alle leveranciers en onderaannemers neergelegd. Voor ons betekent het dat we moeten aantonen dat onze producten ook aan die regelgeving voldoen en dat ze geproduceerd zijn volgens onze tekeningen. Alleen goede tekeningen zijn dus niet meer genoeg.

No-nonsense mentaliteit
Al met al spreekt werken bij De Groot Vroomshoop mij aan vanwege de platte organisatie. Optimalisaties, wijzigingen en verbeteringen zijn in overleg snel door te voeren. De no-nonsense mentaliteit spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik de collega’s die ik heb leren kennen, gemotiveerde, betrokken mensen, die goed samenwerken. We hebben een mooi team bij de afdeling Houtbouw. Maar dat geldt ook voor collega’s van de andere werkmaatschappijen waar ik mee samenwerk.

In mijn vrije tijd…

  • Ben ik een fanatieke amateur-triatleet. Dat stond de afgelopen twee jaar op een laag pitje, maar wil ik weer oppakken;
  • Ben ik graag met familie en vrienden, om ze te helpen met klussen bijvoorbeeld;
  • Maar een Netflix-serie kijken of een boek lezen, mag ik ook graag doen!

Ik werk 37,5 uur en heb flexibele werktijden. Zo kan ik de kinderen van school halen of soms thuiswerken. Werken bij De Groot Vroomshoop en mijn privé en sociale leven zijn zo goed te combineren!

Tegen toekomstige collega’s zou ik willen zeggen…
Wacht niet met solliciteren! We kunnen altijd goede mensen gebruiken. De Groot Vroomshoop is een prachtig bedrijf dat het goed voor heeft met zijn personeel. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei en aandacht voor elkaar.

Volg ons op

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!